dijous, 16 de maig del 2013

Teoria del projecte del mite de la Caverna


Pluja d'idees

Per començar a treballar aquest projecte audiovisual, primer de tot ens vam plantejar què podia representar millor (en la vida actual) el mite de la caverna de Plató. Vam considerar les següents idees:

1- Fer un ball on hi aparegui una coreografia amb moviments stracatto i una altre amb moviments fluids, representant la descoberta de nous moviments, etc. com el presoner que descobreix la realitat.

2- Representar l'alteració de la realitat mitjançant la televisió i els seus missatges enganyosos.

3-Representar com a enganyosos els missatges polítics i simbolitzar la caverna, on es troben els escèptics que es creuen tot el que diuen sense problema.

Idea per treballar

La idea que ens va convènçer, des d'un principi, va ser la número 3, però després d'analitzar-la bé, vam obtar per desenvolupar la idea número 2 ben treballada.

 Així, vam desglossar els elements de la següent manera: les ombres  projectades pel foc en la caverna del mite, les hem representat com l'informació que rebem a través de la televisió, i com a element del foc em considerat el presentador d'aquests programes televisius; pel que fa el presoner ingenu i escèptic que resta en tot moment  a la caverna, l'ha interpretat l'Ona Plans en un petit menjador atenta en tot moment a la televisió; i, el presoner que aconsegueix sortir de la caverna i després hi retorna per ensenyar els seus nous coneixaments, l'ha representat en Sergi Torrecillas; en el context de manifestant que torna d'una manifestació de la qual a les notícies n'han alterat notablement l'informació dels fets, i li ensenya a l'Ona vídeos gravats per ell mateix per presentar-li la veritable realitat.


Pautes tècniques 

El vídeo comença amb l'escena de l'Ona al sofà mirant la tele atentament; En aquesta escena hem combinat els plans desde darrera del sofà i darrera de la tele. Com a transició, apliquem zoom a la pantalla de televisió i entra el vídeo de la Dana presentant les notícies i dóna pas a les imatges que presenta sobre la manifestació en qüestió. Aquestes imatges acaben en fosc i recuperem l'escena del menjador on s'incorpora en Sergi. En aquesta última escena hem combinat plans en la diagonal de darrera del sofà. En Sergi treu el mòvil per ensenyar-li les imatges reals, tornem a aplicar zoom al mòvil i apareixen les imatges originals de la manifestació amb les que s'acaba el vídeo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada